Filtre sedimente – gama industriala

Filtre automate

Pentru debite: pana la 400 m3/h

Grade de filtrare: de la 500 la 10 microni

Arie de filtrare: 465 – 700 cm2 (pentru TAF) 1500 – 6000cm² (pentru SAF)

Filtrele automate sunt usor de operat, avand un mecanism de autocuratare actionat de un motor electric. Filtrul este conceput sa functioneze la o gama variata de grade de filtrare de la 500 la 10 microni.

Procesul de filtrare:

Apa intra prin conducta de admisie in zona de filtrare si parcurge sita dinspre interior spre exterior. Impuritatile mecanice retinute se acumuleaza pe suprafata sitei si cauzeaza pierderi de presiune.

Procesul de autocuratare:

Filtrul va incepe procesul de autocuratire atunci cand caderea de presiune pe sita ajunge la o valoare prestabilita (programata), sau dupa o perioada de timp presetata. Sita cu ochiuri fine este curatata de catre elementul de monitorizare pentru aspiratie, ale carui duze in forma de spirala traverseaza suprafata interioara a sitei. Impuritatile mecanice retinute sunt aspirate prin cearea unui vid si apoi sunt evacuate prin valva de drenaj.

Miscarea in spirala a elementului de monitorizare este realizata prin intermediul unui motor care roteste continuu bidirectional un snec melcat. Pe durata ciclului de curatire, valva de drenaj este activata de catre un electroventil cu trei cai. Pe durata ciclului de autocuratire, apa filtrata continua sa curga descendent, timp de aproximativ 16 secunde.

SAF Series: